Padlizsánkrém alias vineta
Nagy gyengém ez az étek. Mióta megkostoltam azóta nem bírok szabadulni tőle. FÜGGŐVÉ váltam basszus! Csinálom én is, de amikor Erdélyben elénk teszik az asztalra az nem semmi!
Mindenképpen javaslom parázs fölött megsütni! Ha más nincs a sütő is jó! Vagy vasplatni. Augusztusban volt olyan idő, amikor 140 Ft-ét vettem egy termelőtől kilóját, Kánaán volt.........
Hozzávalók
-
360 g kisült padlizsán húsa
-
0.5 fej lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 nagy csipet só
-
feketebors (őrölt)
-
100 g majonéz
Elkészítés
60 perc-
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
-
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
-
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
-
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk az elkészült padlizsánkrémet.
A legjobb piritóson! De friss fehér kenyéren se utolsó. Ha étvágygerjesztőt használsz (alias szilvapálinka), akkor hatalmas adaggal lehet belőle megenni. És még egészséges is. Javallom Nagyüzemi gyártását. Csak szólok. Fogy mint állat.
Ki hogy rakja össze a receptet az az ődóga :).
-