Berbécscsorba erdélyi módra
A berbécs birkát jelent, de nem muszáj abból csinálni! Lehet marha és disznóhúsból is!
1,1 kg berbécshús
200 g sárgarépa
250 g hagyma
100 ml paradicsompaszta
250 g zeller
250 húsospaprika
500 g pirosparadicsom
100 g zsír
200 g fehér káposzta
100 g száraztészta
50 g zöldséglevél (alias petrezselyemzöld)
50 g só.
A húst feldaraboljuk, leforrázzuk és megmossuk. Hideg sós vízben főni tesszük; két-három lobbantás után habot enged. Mikor a hús szinte megfőtt, hozzátesszük a zöldséget és az apróra vágott hagymát. A száraztésztát akkor tesszük bele, mikor a zöldség már szinte félig megfőtt, - káposztalével savanyítjuk (melyet előzőleg felfőztünk és sűrű szitán átengedtünk). Elkészítjük a zsírban megpirított paradicsompasztát és a csorbára öntjük. Tálaláskor apróra vágott zöldséglevéllel megszórjuk.
--------------------------- És egy kis humor vasárnap reggelre még