Önismeret, motiváció, vállalkozás, fókusz.

Önismeret, motiváció, vállalkozás, fókusz.

Vasárnapi recept - Erdélyből ismét

Csorbaleves........

2017. február 19. - Czégé Zoltán

erdelyicsorbaleves.jpg

Berbécscsorba erdélyi módra

A berbécs birkát jelent, de nem muszáj abból csinálni! Lehet marha és disznóhúsból is!

1,1 kg berbécshús
200 g sárgarépa
250 g hagyma
100 ml paradicsompaszta
250 g zeller
250 húsospaprika
500 g pirosparadicsom
100 g zsír
200 g fehér káposzta
100 g száraztészta
50 g zöldséglevél (alias petrezselyemzöld)
50 g só. 


A húst feldaraboljuk, leforrázzuk és megmossuk. Hideg sós vízben főni tesszük; két-három lobbantás után habot enged. Mikor a hús szinte megfőtt, hozzátesszük a zöldséget és az apróra vágott hagymát. A száraztésztát akkor tesszük bele, mikor a zöldség már szinte félig megfőtt, - káposztalével savanyítjuk (melyet előzőleg felfőztünk és sűrű szitán átengedtünk). Elkészítjük a zsírban megpirított paradicsompasztát és a csorbára öntjük. Tálaláskor apróra vágott zöldséglevéllel megszórjuk. 

---------------------------  És egy kis humor vasárnap reggelre még

szekely-rendor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cgzoli.blog.hu/api/trackback/id/tr3012269204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása