Önismeret, motiváció, vállalkozás, fókusz.

Önismeret, motiváció, vállalkozás, fókusz.

Spájz - Erdélyi báránypaprikás

Közeledik a Húsvét

2017. március 26. - Czégé Zoltán

forras_2_2.jpg

 

Sokan nem szeretik a birkát, és fiatalabb változatát, a bárányt sem. Főleg, akik nem ismerik... Kőnnyű képmutatónak lenni avval, amit nem szoktunk meg. Pedig a birkapörkölt hungarikum. Ha nem figyelsz oda és faggyús húst teszel oda, azért nem a hús a hibás. A birkaíz az birkaíz, mit vártál lecsóillatot? Jön a Húsvét, sokan csinálnak majd, bent is, kint is. Galuskával, friss fehér kenyérrel, házi savanyúsággal fenomenális. Száraz vörösbor (ínyenceknél a száraz rosé is játszik) dukál hozzá. Jó étvágyat! 

Hozzávalók 6 főre

  • 0.5 kg bárányborda vagy egyéb csontos bárányhús
  • 2 db vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors

A zsíron megkérgesítjük a húst, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és megsózzuk,borsozzuk.
Ráhintjük a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük 4 dl hidegvízzel és fedő alatt 40 percig pároljuk.
Amikor megpuhult a hús, meghintjük a liszttel és ráöntjük a tejszínt. Jól elkeverjük és felfőzzük .

Galuskával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

A kép forrása: gastrojazz blogger

A bejegyzés trackback címe:

https://cgzoli.blog.hu/api/trackback/id/tr4712369641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása