Sokan nem szeretik a birkát, és fiatalabb változatát, a bárányt sem. Főleg, akik nem ismerik... Kőnnyű képmutatónak lenni avval, amit nem szoktunk meg. Pedig a birkapörkölt hungarikum. Ha nem figyelsz oda és faggyús húst teszel oda, azért nem a hús a hibás. A birkaíz az birkaíz, mit vártál lecsóillatot? Jön a Húsvét, sokan csinálnak majd, bent is, kint is. Galuskával, friss fehér kenyérrel, házi savanyúsággal fenomenális. Száraz vörösbor (ínyenceknél a száraz rosé is játszik) dukál hozzá. Jó étvágyat!
Hozzávalók 6 főre
- 0.5 kg bárányborda vagy egyéb csontos bárányhús
- 2 db vöröshagyma
- 3-4 evőkanál zsír
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
A zsíron megkérgesítjük a húst, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és megsózzuk,borsozzuk.
Ráhintjük a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük 4 dl hidegvízzel és fedő alatt 40 percig pároljuk.
Amikor megpuhult a hús, meghintjük a liszttel és ráöntjük a tejszínt. Jól elkeverjük és felfőzzük .
Galuskával vagy friss kenyérrel tálaljuk.
A kép forrása: gastrojazz blogger