Önismeret, motiváció, vállalkozás, fókusz.

Önismeret, motiváció, vállalkozás, fókusz.

Spájz, Erdélyi lucskos káposzta

február 26 vasárnap

2017. február 26. - Czégé Zoltán

 

erdelyi-lucskos-kaposzta-ahogy-glaser-kesziti.jpg

 

A levest megszórhatjuk friss, apróra vágott kaporral, és ízesíthetjük 1-2 ek ecettel is. Friss, fehér kenyérrel tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a forró olajban üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1,25 l vízzel, sóval ízesítjük. 
  2. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, felfőzzük, lefedve kb. 30-45 percig főzzük, míg a hús majdnem puha.
  3. A káposztát 4-be vágjuk, a torzsát kivágjuk, a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd kb. ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és betesszük a levesbe. 
  4. Hozzáadjuk a csombort és a köményt, felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük, míg a káposzta megpuhul. 
  5. A lisztet simára keverjük a tejföllel, keverünk hozzá 1-2 merőkanálnyit a forró levesből, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele. 
  6. Sóval, borssal ízesítjük. 

 

medve_szobor.jpg

 

     Mindenki nagy legény/leány hogy medve így meg úgy, de ha 15 m-ről hirtelen megpillant egy faragott medve szobrot, akkor is kileli a hideg, és piheg egy darabig. Emlékszel Gyergyószentmiklósra? További jó kávézást!

Hahahahahahahahaha!

A bejegyzés trackback címe:

https://cgzoli.blog.hu/api/trackback/id/tr6712294107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása