A levest megszórhatjuk friss, apróra vágott kaporral, és ízesíthetjük 1-2 ek ecettel is. Friss, fehér kenyérrel tálaljuk.
hozzávalók / 4 adag
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 ek napraforgó olaj
- 0.5 teáskanál fűszerpaprika
- 1.25 l víz
- só ízlés szerint
- 300 g füstölt tarja
- 750 g káposzta
- 1 ek borsikafű (morzsolt csombor)
- 0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 1 púpozott ek finomliszt
- 200 g tejföl
- bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, a forró olajban üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1,25 l vízzel, sóval ízesítjük.
- Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, felfőzzük, lefedve kb. 30-45 percig főzzük, míg a hús majdnem puha.
- A káposztát 4-be vágjuk, a torzsát kivágjuk, a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd kb. ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és betesszük a levesbe.
- Hozzáadjuk a csombort és a köményt, felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük, míg a káposzta megpuhul.
- A lisztet simára keverjük a tejföllel, keverünk hozzá 1-2 merőkanálnyit a forró levesből, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele.
- Sóval, borssal ízesítjük.
Mindenki nagy legény/leány hogy medve így meg úgy, de ha 15 m-ről hirtelen megpillant egy faragott medve szobrot, akkor is kileli a hideg, és piheg egy darabig. Emlékszel Gyergyószentmiklósra? További jó kávézást!
Hahahahahahahahaha!