Hozzávalók (4 személyre):
♦ 50 dkg burgonya
♦ 1 tojás
♦ 20-25 dkg liszt
♦ 1 evőkanál olaj
♦ csipetnyi só
♦ 2 evőkanál zsír
♦ 15 dkg zsemlemorzsa
♦ cukor
♦ 20 dkg aszalt szilva
♦ őrölt fahéj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Mikor langyosra hűlt, összegyúrjuk a tojással, az olajjal, sóval és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd egy derelyemetszővel 4X4 centis négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk egy-egy félbevágott aszalt szilvát, majd félbehajtva a széleit jól összenyomkodjuk. Forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a derelyéket szűrőkanállal kiemeljük, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Fahéjas cukorral vagy porcukorral megszórva tálaljuk.