Önismeret, motiváció, vállalkozás, fókusz.

Önismeret, motiváció, vállalkozás, fókusz.

Aszalt szilvás derelye

Spájz - Erdély - elmaradás

2017. március 07. - Czégé Zoltán
A múlt hét óta nem került fel új cikk a blogra. Van ez így. Néha az embör egyszerűen nem ér rá. De mi legfontosabb: a kaja! Itten egy új erdélyi recept, összefut a számban a nyál ha ránézek!

aszalt-szilvas-derelye.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

 50 dkg burgonya 
 1 tojás
 20-25 dkg liszt
 1 evőkanál olaj 
 csipetnyi só
 2 evőkanál zsír 
 15 dkg zsemlemorzsa 
 cukor
 20 dkg aszalt szilva 
 őrölt fahéj

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Mikor langyosra hűlt, összegyúrjuk a tojással, az olajjal, sóval és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd egy derelyemetszővel 4X4 centis négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk egy-egy félbevágott aszalt szilvát, majd félbehajtva a széleit jól összenyomkodjuk. Forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a derelyéket szűrőkanállal kiemeljük, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Fahéjas cukorral vagy porcukorral megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://cgzoli.blog.hu/api/trackback/id/tr2712320881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása